maxflytt.se

max flytt & städ

Värdefulla packtips inför flytten – Råd från en Flyttfirma

Har det blivit dags att flytta? Då är det fullt möjligt att du precis som många andra känner lite ångest inför att slita med packlådor och allt som hör till. Då har du hittat rätt, här delar vi med oss av några värdefulla packtips som vi lärt oss genom åren i flyttbranschen och otaliga flyttar.

Börja i god tid

Först och främst, börja packa i god tid. Ju tidigare du startar, desto mindre stressigt blir det när flyttdagen närmar sig. Skapa en plan över vilka rum du ska packa och när du ska göra det. Det hjälper verkligen att ha en tidslinje att följa.

Rensa ut och organisera

Vad får stanna och vad ska du göra dig av med

Innan du börjar packa är det en bra idé att rensa ut det du inte längre behöver. Detta sparar både tid och plats i flyttbilen. Gå igenom varje rum och bestäm vad du vill behålla, sälja, donera eller kasta. I många fall kan det kännas svårt att slänga, sälja eller donera saker. “Jag kommer kanske använda denna tröjan någon gång snart” eller “Jag kanske blir sugen på att dra fram de gamla rullskidorna någon gång”.

Då kan det vara bra att fundera på hur länge sedan det var du faktiskt använde prylen, hur rimligt är det att du faktiskt kommer använda dem i framtiden? Troligtvis väldigt låg.

Packa rum för rum

Att packa rum för rum och märka kartongerna tydligt med vilket rum de tillhör gör uppackningen mycket enklare i ditt nya hem.

Packa smart

När det gäller själva packningen, tänk på att använda rätt storlek på lådorna. Tunga saker som böcker bör packas i små lådor, medan lätta och skrymmande saker som sängkläder kan packas i större lådor. Skydda ömtåliga föremål med bubbelplast eller tidningspapper och märk lådorna som ”ömtåligt” så att de hanteras försiktigt. Fyll alla tomrum i lådorna för att förhindra att saker rör sig under transporten, men se till att de inte blir överfulla.

Märk allt tydligt

Märkning av lådor

En annan viktig sak är att märka alla lådor tydligt. Använd en tjock, svart märkpenna för att skriva på lådorna. Specificera vilket rum lådan tillhör och vad den innehåller, till exempel ”Kök – Tallrikar och Glas”.

Färgkoda lådorna

Ett bra tips är att färgkoda lådorna med etiketter för att snabbt kunna se vilket rum de hör till. Detta kommer också att hjälpa eventuell flyttpersonal att placera lådorna rätt i ditt nya hem.

Få hjälp med packningen

Om du känner att packningen är för överväldigande, finns det hjälp att få. Många flyttfirmor, inklusive vi här på Maxflytt, erbjuder flytthjälp där packhjälp kan väljas till. Våra erfarna packare kan snabbt och säkert packa dina ägodelar så att du kan fokusera på andra aspekter av flytten. Vi erbjuder också högkvalitativa packningsmaterial och kan ge dig tips på hur du bäst använder dem.

Packa en “överlevnadslåda”

På flyttdagen är det smart att ha en överlevnadslåda med nödvändigheter som toalettartiklar, ett ombyte kläder, viktiga dokument och några köksartiklar för den första dagen i ditt nya hem. Detta gör att du har det mest väsentliga lättillgängligt utan att behöva leta igenom alla lådor.

Har du fler frågor kring packningen inför flytten får du gärna kontakta oss, eller läs mer om att packa smart inför flytten!

Innehållsförteckning