maxflytt.se

max flytt & städ

Utlandsflytt

Är det dags att flytta utomlands?

Idag är hela världen ett arbetsfält för svenskar och fler och fler svenskar flyttar utomlands och det har aldrig varit enklare att genomföra en utlandsflytt. Är du i planeringsfasen att flytta till ett annat land? Eller ska du flytta tillbaka till Sverige? Då är Max Flytt och Städ din självklara partner när det kommer till en utlandsflytt, oavsett om du flyttar från Göteborg, Helsingborg eller någon annan stad i Sverige. Vi på Max Flytt och städ har en gedigen erfarenhet när det gäller flyttar både inom och bortom Sveriges gränser, oavsett om du flyttar från Göteborg, Helsingborg eller någon annan stad i Sverige. Vi besitter både kunskapen och kapaciteten som krävs för att genomföra en omfattande flytt, som både är prisvärd, säker och effektiv. Vi strävar efter att genomföra din utlandsflytt på bästa möjliga sätt och göra din resa så smidig som möjligt! Vi utför flyttar inom norden, Europa och EES - länder.

Ta hjälp av proffs när det är dags för utlandsflytt!

En utlandsflytt kan betyda att man flyttar utomlands under en bestämd tidsperiod eller mer permanent. Anledningarna kan vara många varför man flyttar utomlands, men den gemensamma nämnaren brukar vara att det är nervöst. Att anlita en professionell flyttfirma kommer underlätta din stress och göra flytten mindre nervös.
  • Lämna över det tunga lasset till någon som har kapacitet att flytta ditt bohag kommer göra att du båda sparar tid och kraft.
  • Råd och tips från personal som har genomfört flertalet flyttar utomlands kan vara ovärderliga.
  • Försäkra din flytt genom ett flyttbolag
  • Vi står för alla omkostander och du kan var trygg med att priset du fått inkluderar alla kostnader.

Tips inför utomlandsflytten

Skatteverket
När du ska flytta utomlands behöver du anmäla din flytt till skatteverket om du planerar att vara utomlands i längre än 1 år. Skatteverket kommer informera övriga myndigheter som kommun och landsting om din flytt.

Försäkringskassan
Ska du flytta utomlands i mer än 1 år och INTE har blivit utsänd från din svenska arbetsgivare ska du även anmäla din flytt till försäkringskassan. Du kommer i detta fall bli avregistrerad från den svenska socialförsäkringen. Det kan vara av fördel att ta reda på hur socialförsäkringen fungerar i det nya landet du planerar att flytta till. Oftast är det inte så komplicerat om din flytt sker inom EU, ESS eller Schweiz.

Pålitlig hjälp till privat- och företagsflytt

Max Flytt och Städ besitter en lång erfarenhet av flyttar utomlands och vet hur vi ska hjälpa våra kunder på ett smidigt och effektivt sätt. Vid en flytt utomlands är det av ännu större vikt att den genomförs med den rätta planeringen och den rätta hjälpen för att minimera riskerna med kostsamma missöden. Oftast när man ska flytta utomlands har man kanske inte tillgång till vänner och familj att förlita sig på när det kommer till de tunga lyften, då kan det vara skönt att ha en flyttfirma man kan vända sig till som både förstår svenska och vet dina krav och önskemål på förhand. Man ska inte underskatta språklig kommunikation som kan uppkomma med inhyrd personal i det nya landet.
Vid de mer komplicerande och omfattande flyttningarna genomför vi en grundlig riskanalys. Riskanalysen gör vi gör att effektivisera din flytt och för att säkra upp för att minimera misstag eller oväntade överraskningar. En flytt utomlands ska både vara effektiv och prisvärd!

Vi tillämpar alltid fastpriser vilket medför att du som kund kan känna dig trygg i att inga övriga kostander tillkommer när flytten är utförd. Vi står för alla omkostnader.

Vi utför även samfrakt vilket medför att du som kund betalar ett längre belopp än om endast ditt bohag hade flyttats. Vi kör flera bohag tillsammans och avlastar efter hand som vi anländer till destination eller efter överenskommelse med dig som kund. En perfekt möjlighet när man endast vill ha flyttat lite saker.